Online Randevu Labaratuar Sonuç

7 / 24 Acil Servis

Sezeryanla ilgili bilinmesi gerekenler nelerdir?

Sezaryen ameliyatı öncesi hazırlıkların bir kısmı anne tarafındadır. Sezaryen olacak annenin hastaneye aç gelmesi gerekir. Açlık narkoz açısından önemlidir. Anestezi alacak annenin aç olması gerekir. Eğer anne yemek yemişse anestezi verildiği zaman kusma ihtimali olmaktadır. Kusmanın olası riski besinlerin akciğerine kaçma ihtimali ve ciddi solunum problemleridir.

Hastaneye yatan anne adayının psikolojik olarak motive edilmiş olması gerekir. Anne adayının operasyon öncesinde sezaryen hakkında hekim tarafından yeterli olarak bilgilendirilmesi, süreci bilmesi sezaryen operasyonunun başarısı açısından önemlidir.

Ameliyat için gelmiş anne adayına operasyon öncesi bazı kan tetkikleri yapılır, anesteziye uyup uymadığını tespit edilir. Anne adayına yapılan tetkikler, kan sayımı sonucunda anne adayında kansızlık tespit edilirse, anne adayına ameliyat öncesinde kan verilmesi gerekir.

Bebeğin doğumda vücuttan çıkarılması ortalama 20 - 25 dakika arasında sürer. Ancak annenin bebeğin anne karnından çıkarılmasından sonra tekrar bazı işlemler görmesi gerekebilmektedir.