Evde Sağlık Hizmetleri

Günümüzde, başta yaşlı ve engelli bireyler olmak üzere yediden yetmişe tüm yaş gruplarından hastaların hastane ortamına girmeden, evlerinde uzman ellerden; kaliteli ve hızlı bir sağlık bakım hizmeti alabilmeleri önemli bir ihtiyacı karşılamaktadır. Evde sağlık hizmetleri, hasta veya engelli bireylerin kendi doğal yaşam alanlarında tıbbi gereksinimlerini ve günlük sağlıklı yaşam ihtiyaçlarını karşılamayı amaçlayarak, onların hayat kalitesini artırmak, bağımsızlıklarını korumak ve iş gücü kaybını engellemek amacıyla sunulmaktadır.

Gelişen teknolojik imkanlar, eskiden hastanede yapılması mümkün olan pek çok muayene, tetkik ve bakım hizmetlerini artık hastaların evlerinde de rahat bir şekilde yapılabilmesine olanak sağlamaktadır. Sözgelimi; günümüzde ev ortamında gerekli kan tetkikleri alınabilmekte, röntgen, kalp grafisi ve ultrason çekilebilmekte ve resmi olarak reçete yazılabilmektedir.

Evde sağlık ve bakım hizmetleri, bireylerin yaşlılık, hastalık veya engellilik durumlarından dolayı günlük yaşam aktivitelerini sürdürmelerine yardımcı olur. Bu hizmetler, hasta ve yaşlıların aileleri için de büyük bir destek sağlar ve onların yükünü hafifletir. Evde sağlık hizmetleri; doktor muayenesi, ilaçların düzenlenmesi, serum uygulamaları, sonda takılması ve bakımı, kolostomi bakımı, yara pansumanı, apse boşaltılması, dikiş atılması, tetkiklerin yapılması, tıbbi cihaz ayarlarının yapılması, online danışma hizmeti, psikososyal destek hizmetleri ve fizik tedavi hizmetlerini gibi pek çok farklı sağlık hizmetini doğal yaşam alanınızda sizlere sunmaktadır.

Online uzman hekim değerlendirmesi de içeren mobil check-up paketimiz bulunmaktır.

Evde sağlık ve bakım hizmetlerinin başlıca çeşitleri şunlardır:

Tıbbi Tedavi ve Bakım Hizmetleri: Bu hizmet kapsamında, doktor ve hemşirelerin yanı sıra diyetisyen, fizyoterapist gibi sağlık profesyonelleri de ev ziyaretleri düzenler. Hastaların düzenli muayeneleri yapılır, ilaçlarının takibi sağlanır ve gerekli tıbbi işlemler evde gerçekleştirilir.

Evde ilaç ve serum uygulamaları, mesane sondası takılması ve çıkarılması, nazogastrik sonda takılması ve çıkarılması, lavman, dikiş atılması ve alınması, kan alma, yara bakımı ve pansumanı, damar yolu açılması, evde aşı uygulamaları, nebülizatör ilaç uygulaması, buhar tedavisi vb. tüm hizmetler bu kapsamda sunulmaktadır.

Günlük Yaşam Destek Hizmetleri: Yaşlı veya engelli bireylerin günlük yaşam aktivitelerini (beslenme, kişisel bakım, giyinme gibi) yerine getirememe durumlarına yönelik destek sağlayan hizmetlerdir. Bu hizmetler, hasta bakımı, ev temizliği, yemek hazırlama gibi alanları kapsar.

Psikososyal Destek Hizmetleri: Evde sağlık ve bakım hizmetleri sadece fiziksel ihtiyaçları değil, aynı zamanda ruhsal ve sosyal ihtiyaçları da kapsar. Bu kapsamda, hastaların moral ve motivasyonlarını artırmak, sosyal aktivitelere katılımlarını sağlamak için psikolog ve sosyal hizmet uzmanları görev alır.

Evde sağlık ve bakım hizmetlerinin önemi giderek artmaktadır. Çünkü;

Sağlık hizmetini ayağınıza getirir: Hizmet talebi oluşturulduktan kısa bir süre sonra sağlık ekibi evinize gelir. Randevu alma, hastaneye gitme, sıra bekleme ve tahlil verme gibi işlerle hasta uğraşmaz.

Daha insancıl bir yaklaşım sunar: Evde sağlık ve bakım hizmetleri, hasta ve yaşlılara daha kişisel ve birebir bir yaklaşım sunar. Hastane ortamındaki yoğunluk ve zaman kısıtlamaları gibi faktörler ortadan kalkar ve daha insancıl bir bakım sağlanır.

Tedavi maliyetlerini azaltır: Evde tedavi, hastaneye yatış maliyetlerini azaltır ve sağlık sisteminin daha verimli kullanılmasına katkı sağlar.

Bağımsızlığı ve mahremiyeti korur: Evde bakım, yaşlı ve engelli bireylerin kendi evlerinde yaşam kalitesini korumalarına ve bağımsızlık duygusunu sürdürmelerine yardımcı olur.

Hastane enfeksiyonlarını azaltır: Evde tedavi, hastanede maruz kalınabilecek enfeksiyon riskini azaltır ve iyileşme sürecini hızlandırabilir.

İş gücü ve zaman kaybını engeller: Hasta yakınlarının veya hasta bakımından sorumlu kişilerin iş gücü ve zaman kaybını engeller. Yaşlı ve kronik hastalıkları olan bir hastayı hastaneye götürmek, onun bakımından sorumlu kişinin veya yakınlarının en az bir gününü alır. Evde sağlık hizmetleri, yerinde sağlık hizmeti sunmakta ve iş gücü kaybının önüne geçmektedir.

Sonuç olarak, evde sağlık ve bakım hizmetleri, toplumumuzun yaşlı ve engelli bireylerine, hastalara ve onların ailelerine büyük bir destek ve rahatlama sağlar. Bu hizmetler sayesinde, bireylerin hastane ortamından uzak, güvenli ve sevgi dolu bir ortamda yaşamlarını sürdürmelerine yardımcı olunur. Sağlık sisteminin önemli bir parçası olan evde sağlık ve bakım hizmetleri, toplum sağlığını ve yaşam kalitesini artırmak için vazgeçilmez bir rol oynamaktadır.

Özel 100. Yıl Hastanesi Evde Sağlık Hizmetleri Birimi’nde mesleki ve insani-etik kurallara sadakatla bağlı; tavizsiz şekilde kaliteli, insancıl, bütüncül, zamanında ve sürdürülebilir bir  evde sağlık hizmeti sunmaktayız.

Bulunduğunuz yere sağlık hizmeti talebi oluşturmak için çağrı merkezimize 0312 284 08 08) ulaşmanız yeterli. Size bir telefon kadar yakınız.

Ayrıca mobil sağlık ekibimize 0 530 084 20 49 numaralı whastapp hattımızdan ulaşabilirsiniz.

Siz sağlıklı olun yeter.

Bu Bölüme Yorum Yap