ZİYARETÇİ KURALLARI

• Hastanemizde her gün 10:00/22:00 saatleri arasında hasta ziyareti yapılmaktadır.
  • Hastalarımızın sağlığı ve tedavilerin aksamaması için ziyaretçilerin dışarından getirdiği kokulu yiyecek ve içecekler kabul edilmemektedir.
  • Hastanemizde enfeksiyon riski ve çocukların psikolojik olarak olumsuz etkilenmesi amacıyla 12 yaşın altındaki çocukların hasta ziyaretinde bulunmamaları konusunda aileler bilgilendirilmelidir.
  • Hastanın tedavisinde olumlu etkisi olacağı düşünülen durumlarda enfeksiyon kontrol ilkelerine uymak kaydı ile hastalık / temas öyküsü olmayan çocukların ziyaretine yetişkin refakatinde izin verilir.
  • Enfeksiyon kapma riskine karşı ziyaretçilerin hastaya ait eşyaları kullanmaması, hasta yataklarına oturmaması gerekmektedir.
  • Hastanızın sağlığı için ziyaret sürelerini kısa tutmaya özen gösteriniz.
  • Hastanemizde tedavi alan diğer hastalarımızın rahatı açısından hasta odasına ikiden fazla sayıda ziyaretçinin girmemesi, gürültü yapılmaması konusunda hassas davranılmalıdır.
  • Hastalarımızın tedavi ve muayene işlemleri sırasında ziyaretçilerin odadan çıkarak hasta mahremiyetine özen göstermesi beklenmektedir.
  • Ziyaret öncesi ve sonrası mutlaka ellerinizi yıkayınız.
  • Hastalarımızın ziyareti tıbbi nedenlerle hekimi tarafından yasaklandıysa ziyaret konusunda ısrar edilmemesi rica edilmektedir. Ziyaret sırasında hastanın oda kapısında “Ziyaret Yasaktır” uyarı yazısı gördüğünüzde hemşire ile görüşmeden hasta odasına girmeyiniz.
  • Hastalarımızı enfeksiyondan korumak amacıyla hasta odalarına çiçek kabul edilmemektedir.
  • Ziyaretçilerimizin hastane içinde ve hastane yönetimi tarafından belirlenene alanlar dışında sigara içmesi kesinlikle yasaktır.

REFAKATÇİ KURALLARI

• Hastanemizde refakatçilerin kalması için uygun koşullar sağlanmıştır.
  • Hastanıza refakatçi gerekip gerekmediği konusunda doktorunuz sizi bilgilendirecektir.
  • Refakatçilerin hastanemizin tüm kurallarına uyması beklenmektedir.
  • Refakatçilerin, hastalarının bakımına sadece doktorun ve hemşirenin izin verdiği ölçüde yardım etmesi beklenmektedir.
  • Refakatçi, hastanın güvenliği açısından doktor ve hemşirelerin bilgisi dışında her hangi bir uygulamada bulunmamalıdır.
  • Hemşirelerce verilen hasta bakım eğitimi kurallarına uyulmalıdır.(El hijyeni, düşme riski eğitimi vb.)
  • Hastasının yanından ayrılacağı durumda ve refakatçi değişimlerinde hemşireye haber verilmelidir.
  • Size ve hastanıza huzurlu bir ortam sağlayabilmemiz için, hasta odası ve servis koridorlarında yüksek sesle konuşmamanız, gürültü yapmamanız gereklidir. Ayrıca odalarınızda bulunan televizyonların başkalarını rahatsız etmeyecek şekilde kullanılması gerekmektedir.
  • Refakatçiler ilgili hekim ya da hemşire istemi dışında, hastaların hastane dışına çıkarmamalı veya yatağını değiştirmemelidir.
  • Refakatçiler, hekim ya da hemşireye danışmadan hastaya hiçbir müdahalede bulunmamalı, yiyecek, içecek verilmemelidir.

Hastanemize,
Otobüs ve Dolmuş Güzergâhı
Kızılay Güvenpark, Minibüs duraklarından Kızılay-Çukurambar minübüsü ile hastane önünde inerek,
Metro İle Ulaşım Güzergâhı
Kızılay -  Söğütözü Metrosundan, 134 Nolu EGO otobüsü ile 13024 (hastane önünde) nolu durakta inerek,
Aşti Otobüs Terminali Ulaşım Güzergâhı
AŞTİ Terminalden Gölbaşı Minibüsüne ile Konya yolu 100. Yıl Taurus AVM önünde inerek,
Hızlı Tren Garından Ulaşım Güzergâhı
Ankara Gardan, Kızlay aktarmalı Metro ile Söğütözü durağından 134 nolu EGO otobüsü ile
Havaalanından Ulaşım Güzergâhı
Esenboğa Havalimanından BelkoAir otobüsleri ile Kızılay üzerinden ulaşabilirsiniz.