MİDEYE BESLENME TÜPÜ TAKILMASI

Ağızdan yemek alamayan, yutma fonksiyonu bozulmuş hastalarda endoskopi yardımıyla mideye beslenme tüpü yerleştirilmesi işlemidir. Böylelikle hastanın beslenme fonksiyonları devam ettirilerek hastanın daha sağlıklı bir yaşam sürdürmesi sağlanmış olur.

Cerrahi gerektirmeyen, kısa sürede uygulanabilen hasta konforunun üst düzeyde tutulduğu bir yöntemdir.

Nörolojik hastalıklarda, ağız ve boğaz bölgesini ilgilendiren hastanın yutma fonksiyonlarını yerine getiremediği her türlü hastalıkta mideye beslenme tüpü PEG yöntemiyle (Perkütan Endoskopik Gastrostomi) takılabilmektedir. 1 aydan daha uzun süre ağızdan beslenme problemi yaşayan hastalarda mideye beslenme tüpünün PEG yöntemiyle takılması hastanın yararına olmaktadır.

Hastalara takılan PEG mide beslenme tüpü ile hastaların yeterli kalori alması sağlanmış olur. PEG tüpü takılan hastalar ayrıca ağızdan beslenmelerine de devam edebilmektedir. Yutma fonksiyonları yerine geldikten veya düzeldikten sonra hastanın PEG tüpü kolaylıkla çekilebilmektedir.