Ortopedi ve Travmatoloji

Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü tıbbın kas iskelet sisteminin kazanılmış ve doğumsal problemleri ile ilgilenen, diğer bir deyişle hareket sistemini ilgilendiren hastalıklarla uğraşan dalıdır. Bu kapsamda hastanemizde tecrübeli kadrosuyla kendi alanında güncel tedavi metotları uygulanmaktadır.

Artroskopi ve Spor Yaralanmaları

Artroskopik cerrahi, kısaca eklem bölgesinin kapalı ameliyat yöntemiyle incelenmesi ve tedavi edilmesidir. Bu ameliyatta küçük kesilerle kalem şeklinde aletler kullanarak işlemin yapılmasıdır. En büyük avantajı daha az cerrahi kesinin yapıldığından açık ameliyata göre daha erken dönemde işe dönebilmesini sağlamasıdır. Kliniğimizde diz, omuz ve ayak bileğine yönelik tüm artroskopik girişimler başarılı bir şekilde yapılmaktadır. Ayrıca son yıllarda popülerlik kazanmış olan PRP yöntemi ile hastanın hasarlı dokusunun tedavi edilmesine yardımcı olması tedavisi hastanemizde uygulanmaktadır.

Travmalar

Travma sonrası gelişen (trafik kazaları, düşmeler, spor yaralanmaları, ateşli, silah yaralanmaları, iş kazaları v.s.) her türlü kırık ve çıkıklar, eklem ve kas burkulmaları, yumuşak doku zedelenmeleri ve ekstremite kas tendon kesilerinde her türlü cerrahi ve cerrahi dışı müdahale yapılabilmektedir.

Artroplasti

Eklem yüzeylerindeki kıkırdak tabakanın aşınma durumlarında protez tedavisi uygulanmaktadır. Kliniğimizde diz, kalça, omuz, dirsek, ayak bileği ve parmak protezleri başarı ile yapılmaktadır.

Çocuk Ortopedisi

Doğumsal kalça çıkığının tanı ve tedavisi, (Ultrason ile tanı) çarpık ayak (PEV) tedavileri, serebral palsi, kısalıklar, doğuşta oluşan deformiteler gibi çocuk hastaları ilgilendiren rahatsızlıkların tedavisi kliniğimizde yapılmaktadır.

Ayak-Ayak Bileği Cerrahisi

Ayak bileğini ilgilendiren sıkışma, kıkırdak hasarı, bağ ve tendon kopmaları, baş parmak ve diğer parmak deformiteleri, topuk dikeni gibi rahatsızlıkların cerrahi ve cerrahi dışı tedavileri uygulanmaktadır.

Omuz-Dirsek Cerrahisi

Omuzda ve dirsekteki kıkırdak sorunları, kas ve tendon yırtıkları, sinir sıkışmaları ve hareket kısıtlılıklarına dair problemler başarılı bir şekilde tedavi edilmektedir.

Bu Bölüme Yorum Yap

Doktorlarımız